A migráció akár 50-100 évre is elronthatja az ország sorsát
2018.03.05
A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint akár 50-100 évre is "elronthatja" az ország sorsát, ha nem sikerül megállítani a migrációt.

"A migráció rossz, a határokat meg kell erősíteni és minden országnak joga van eldönteni, kivel akar együtt élni."Tuzson Bence az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, egyre több állam vélekedik Magyarországhoz hasonlóan az illegális bevándorlásról. A visegrádi négyek, az Egyesült Államok, Ausztrália és - a vasárnapi választások után valószínűleg - Olaszország is úgy gondolja, nem akar bevándorlóországgá válni.A csata már nemcsak az Európai Unióban, hanem az ENSZ-ben is zajlik - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy a világszervezet javaslatában összemosódik a menekült és az egyik országból a másikba elköltözni akaró migráns fogalma.Tuzson Bence a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt mondta, az ENSZ javaslata szerint a migráció emberi jog, amelyet támogatni kell, a határvonalakat pedig meg kell szüntetni.Magyarország ezzel szemben azon az állásponton van, hogy a migráció rossz, a határokat meg kell erősíteni és minden országnak joga van eldönteni, kivel akar együtt élni - nyomatékosította.(MTI - fidesz.hu)