Januárban is folytatódott a kiskereskedelmi forgalom dinamikus bővülése
2018.03.05
Januárban is folytatódott a kiskereskedelmi forgalom dinamikus bővülése, a tavaly decemberi 1000 milliárd forintot meghaladó forgalom után - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatorna délelőtti hírfolyamában.

"A kiskereskedelmi forgalom emelkedésének feltételei az idei évre is meg vannak."Pomázi Gyula emlékeztetett, hogy a múlt évben kétszámjegyű volt a reálbér-emelkedés, és a garantált bérminimum és a minimál-bérmegállapodások miatt idén is további bérnövekedés várható. A másik tényező, hogy a foglalkoztatottak létszáma szintén folyamatosan emelkedik - 4,40-4,43 millióan dolgoznak ma már Magyarországon - tette hozzá. Az internetes vásárlás, a digitális kereskedelem dinamikus növekedetése januárban is folytatódott, nem lankadt a vásárlási kedv, a növekedés mértéke várhatóan 20 százalék feletti lesz ezen a téren. A kiskereskedelmi forgalom emelkedésének feltételei az idei évre is meg vannak, amit az is jelez, hogy a fogyasztási hitelek 30 százalékkal emelkedtek az elmúlt időszakban - mondta a helyettes államtitkár.(MTI - fidesz.hu)