Karácsony Gergelynek választ kell adnia betelepítési tervéről
2018.03.05
Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének most kell rá választ adnia, hogy mit tenne a baloldal a bevándorlással kapcsolatban – mondta el Hidvéghi Balázs hétfői sajtótájékoztatóján.

Karácsony Gergely tegnap elismerte, hogy laktanyákba kívánják betelepíteni a migránsokat. Tény továbbá, hogy a baloldal több politikusa az elmúlt hetekben és hónapokban kikérte a Honvédelmi Minisztériumtól a Magyarországon üresen álló laktanyák listáját. Az is tény, hogy Karácsonyék Brüsszelben az összes bevándorláspárti és betelepítéspárti javaslatot megszavazták az Európai Parlamentben – emlékeztetett rá Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója."Karácsony Gergely tegnap elismerte, hogy laktanyákba kívánják betelepíteni a migránsokat."Elmondta, a Fidesz mindezek alapján a következőket kérdezi Karácsony Gergelytől: történt-e bármilyen szintű egyeztetés közte és brüsszeli tisztségviselők között annak érdekében, hogy egy esetleges kormányváltást követően magyarországi laktanyákba helyezzék el a bevándorlókat? Adtak-e át továbbá információkat Karácsony Gergelyék Brüsszelnek a magyarországi üres laktanyák befogadóképességével kapcsolatban? Hozzátette: mindezt arra a furcsa egybeesésre tekintettel is kérdezik, hogy ezeknek a laktanyáknak a befogadóképessége Magyarországon 10 ezer fő, a legújabb brüsszeli javaslat szerint pedig pont ennyit, 10 ezer főt kellene kötelezően befogadnia Magyarországnak a bevándorlók közül.Fotó: fidesz.huBangóné Borbély Ildikó, Karácsony Gergely szövetségese néhány napja azt mondta, majd április 9. után válaszolnak arra a kérdésre, mit csinálna a baloldal a bevándorlással kapcsolatban. Mi és a magyar emberek azonban most kérjük a választ Karácsony Gergelytől: ne várjon április 9-ig, mondja el az igazat, és válaszoljon ezekre a kérdésekre - jelentette ki Hidvéghi Balázs.(fidesz.hu)