Karácsony Gergely önkormányzati lakásokba is telepítene migránsokat
2018.03.06
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Zugló polgármestere nemcsak laktanyákba, hanem önkormányzati lakásokba is telepítene be migránsokat - mondta el Hollik István keddi sajtótájékoztatóján.

Azért vagyunk ma itt, Zugló Önkormányzata előtt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, Karácsony Gergely nemcsak laktanyákba, hanem önkormányzati lakásokba is migránsokat telepítene be. Karácsony zuglói polgármesterként is bizonyította, mi vár az országra, ha Soros emberei alakítanak kormányt április 8. után – mondta el Hollik István sajtótájékoztatóján."Zuglóban Karácsony egy olyan előterjesztéssel próbálkozott, amellyel a migránsok lakáshoz jutását segítették volna a kerületben."Emlékeztetett rá, hogy Zuglóban Karácsony egy olyan előterjesztéssel próbálkozott a helyi képviselőtestület előtt, amellyel a migránsok lakáshoz jutását segítették volna a kerületben. Éppen úgy, ahogy tették ezt Nyugat-Európában is: miután a tömegszállások és a laktanyák megteltek, önkormányzati lakásokba telepítették a bevándorlókat.A Fidesz-KDNP politikusa felhívta rá a figyelmet, hogy amit helyben meg akartak valósítani, azt tervezik országosan is. Zugló Önkormányzata a Menedék Migránsokat Segítő Egyesülettel közösen jelenleg is a migránsok befogadására felkészítő programsorozatot folytat, és Karácsony volt az első, aki még 2015-ben, a migránsválság közepén önkormányzati ingatlant ajánlott fel a bevándorlók ellátásában részt vevő szervezeteknek.Fotó. fidesz.huKarácsony Gergelyék tehát nemcsak Brüsszelben támogatják és szavazzák meg a migránspárti javaslatokat és a kötelező kvótát, de önkormányzati szinten is felkészültek a migránsok befogadására. Sokan úgy gondolják, Budapesten a migráció nem jelent közvetlen veszélyt. De éppen a zuglói rendelet bizonyítja, hogy a kötelező kvóta és a betelepítés igenis közvetlen, minden budapesti életét befolyásoló veszély: hiszen ha Karácsonyék az önkormányzattal el akarták fogadtatni a rendeletet, akkor ezt szeretnék elérni országosan is – jelentette ki Hollik István.(fidesz.hu)