Szijjártó Péter a közlekedési összeköttetésekről tárgyalt a román közlekedési miniszterrel
2018.03.06
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közlekedési összeköttetésekről egyeztetett Lucian Sova román közlekedési miniszterrel kedden Budapesten - közölte a tárca az MTI-vel.

"Mindkét ország szándéka, hogy Magyarországot és Romániát minél előbb bekapcsolják az európai gyorsvasúthálózatba."Mint írták, tekintettel a rendkívül szoros gazdasági együttműködésre Magyarország és Románia között, a két ország közös érdeke, hogy minél több közlekedési összeköttetést hozzanak létre. 2020-ra elkészül a két ország közötti második autópálya-összeköttetés, amely az észak-erdélyi autópályát fogja összekötni az M4-es gyorsforgalmi úttal. A jelenleg csak hétvégén nyitva tartó tíz kisforgalmú határátkelési pont közül kettő hamarosan állandóan nyitva lesz - sorolták.Kiemelték: mindkét ország szándéka, hogy Magyarországot és Romániát minél előbb bekapcsolják az európai gyorsvasúthálózatba. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról tájékoztatta a román közlekedési minisztert, hogy a magyar kormány egymilliárd forintot különített el egy Budapest és Kolozsvár között építendő gyorsvasút megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére.(MTI - fidesz.hu)