Ha egy pártról kiderül, hogy kamupárt, a nyomozóhatóságoknak lépni kell
2018.03.07
A Fidesz-frakció közleménye

Az Országgyűlés tavaly novemberben a Fidesz-KDNP javaslatára szigorított a kampányfinanszírozási törvényen, annak érdekében, hogy a kamupártokat ki lehessen szűrni. Ha egy párt 1 %-ot sem ér el a választáson, akkor vissza kell fizetnie az állami kampánytámogatást, ha ezt nem teszi meg határidőben, akkor a vezető tisztségviselőinek személyes vagyonukkal korlátlanul kell helyt állni az állami támogatás visszafizetéséért. Ha egy egyéni körzetben induló jelölt nem ér el legalább 2 %-ot, úgy köteles az állami támogatást visszafizetni, ha nem teszi meg, akkor adók módjára kell behajtani a jelöltön. A kiskapuk tehát bezárultak, a törvényeket mindenkinek be kell tartani. Minden, a választáson induló párt és jelölt büntetőjogi felelősséggel tartozik a kampánytámogatás törvényes felhasználásáért. Arra kérjük a nyomozóhatóságokat, hogy bármilyen szabálytalanság gyanúja esetén haladéktalanul indítsanak eljárást az érintett párttal, illetve jelölttel szemben és fizettessék vissza az állami támogatást. A kampányfinanszírozási szabályok legnagyobb haszonélvezői az ellenzéki pártok, ezért ne ezen a területen keressék a választ reménytelen helyzetükre.(fidesz.hu)