Heves megyei polgármesterek sem akarnak migránsokat látni a laktanyákban
2018.03.07
Veszélyesnek tartja és elutasítja a migránsok üres laktanyákba történő tömeges betelepítésének tervét Eger, Felsőtárkány és Füzesabony polgármestere.

Habis László (Fidesz-KDNP) egri, Juhász Attila Simon (Fidesz-KDNP) felsőtárkányi és Nagy Csaba (független) füzesabonyi polgármester szerdán, az egri Dobó István laktanya előtt tartott sajtótájékoztatón egységesen állást foglalt "Karácsony Gergely és az általa irányított baloldali pártszövetség" elképzelésével szemben."Ha Egerbe bevándorlókat telepítenének, az a környező települések és a megye közbiztonságára is hatással volna."A településvezetők Eger és környéke biztonságára és fejlődésére egyaránt veszélyesnek nevezték a tervet, és kijelentették: az elképzelés megvalósítását a választópolgároknak az április 8-ai országgyűlési képviselőválasztáson lehet és kell megakadályozniuk.Habis László kifejtette: aki az üresen álló helyi laktanyába migránsokat telepítene, az nem ismeri Egert és az érintett objektum elhelyezkedését, a laktanya ugyanis lakóövezetben, a belváros közvetlen közelében fekszik. Eger egészét veszélyeztetné egy nagy létszámú migránsközpont kialakítása ezen a helyen, a szándék ezen kívül a megyeszékhely iskolavárosi jellegével és a térség kiemelt turisztikai szerepével is ellentétes - tette hozzá.Juhász Attila Simon a tájékoztatón úgy fogalmazott: egyszerre tölti el aggodalommal és tűnik számára komolytalannak az MSZP-Párbeszéd pártszövetség vezetőjének ötlete. Egykori felderítő katonaként a sors furcsa fintorának, ugyanakkor elképzelhetetlennek tartaná, hogy a magyarok hozzájárulásával éppen a Dobó István laktanyába helyezzenek el olyan embereket, akik "nyilvánvalóan az ország és kultúránk felszámolására törekednek" - mondta. Megjegyezte: a túlterhelt ellátórendszerek működését, így végső soron hazánk stabil gazdasági növekedését is veszélyeztetné, ha ennyi plusz emberről kellene gondoskodni Magyarországon.Nagy Csaba közölte: Füzesabonyban az emberek túlnyomó többsége elutasítja a betelepítést, mert féltik jövőjüket, a gyermekeiket és a kultúránkat. Ha Egerbe bevándorlókat telepítenének, az a környező települések és a megye közbiztonságára is hatással volna. Aki április 8-án az ellenzékre szavaz, ezt a biztonságot és közbiztonságot veszélyezteti - jelentette ki.(MTI-fidesz.hu)