Újabb brüsszeli kampányjelentés készült
2018.03.07
A Magyarországról szóló brüsszeli országjelentés egy újabb kampányjelentés, Brüsszel beavatkozik a magyar választási kampányba, a jelentéssel pedig az ellenzéket segíti - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Tuzson Bence szerint a brüsszeli jelentés célja a nyomásgyakorlás Magyarországra, a nemzeti kormány megbuktatása, helyette pedig egy "Brüsszelnek is elfogadható bevándorláspárti" kabinet, amely lebontaná a kerítést, és végrehajtaná a kvótákat."a brüsszeli jelentés célja a nyomásgyakorlás Magyarországra, a nemzeti kormány megbuktatása, helyette pedig egy "Brüsszelnek is elfogadható bevándorláspárti" kabinet, amely lebontaná a kerítést, és végrehajtaná a kvótákat."A brüsszeli dokumentumról azt is mondta, hogy az "precedens nélküli beavatkozást" jelent a magyar választási kampányba. Szavai szerint a politikai jellegű jelentés "odadobott valamit a magyar ellenzéknek, hogy a következő időszakban legyen miről beszélni".A hírek szerint az országjelentés elkészítésében magyar baloldali politikusokhoz közel álló emberek is részt vettek, például Magyar György baloldali képviselőjelölt fia, Magyar Gábor, aki egyébként Biszku Béla ügyvédje is volt - tette hozzá az államtitkár, elfogadhatatlannak nevezve, hogy egy ilyen típusú jelentés "egy ellenzéki képviselőjelölt ügyvédi irodájában íródjon".Tuzson Bence azt ugyancsak elfogadhatatlannak tartja, hogy olyan szervezetek, mint például a Transparency International részt vegyenek e jelentés megalkotásában. Hozzáfűzte: a Transparency annak idején tiltakozott a kerítés építése ellen, a "Stop Soros" törvénycsomaggal kapcsolatban, és a magyar bevándorláspolitikát is folyamatosan támadta.Az Európai Bizottság ismét beszállt a magyar választási kampányba - mondta -, és kettős mércét alkalmaz: az igazságszolgáltatással kapcsolatban például a jelentés kevesli az igazságszolgáltatási tanács jogkörét a bírák kiválasztásában.Ehhez képest Németországban és Ausztriában ilyen vagy ehhez hasonló testület nem is létezik, ilyen típusú garanciák nincsenek - hívta fel a figyelmet a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, megjegyezve egyébként, hogy az igazságszolgáltatás alapvetően nemzeti hatáskör.A Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bécsi Facebook-videóját firtató kérdésre Tuzson Bence úgy reagált: "ami tény és igazság, azt be kell mutatni". Szerinte egyébként azzal, hogy a Facebook sértő tartalomra hivatkozva levette a videót, akarva akaratlanul beavatkozik a választási kampányba.(MTI-fidesz.hu)