Az ország stabilitása a tét
2018.03.08
Az áprilisi parlamenti választás tétje, hogy Magyarország a jelenlegi kormánypártok hatalmon maradásával megőrzi a stabilitását, vagy azt a káosz váltja fel - mondta a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön, a Nézőpont Intézet Budapesten tartott rendezvényén.

Gulyás Gergely előadásában úgy fogalmazott, az elmúlt nyolc év kormányzati stabilitása tudományosan és gazdaságilag is kimutatható versenyelőnyt jelentett Magyarországnak, míg a velük szemben álló politikai erőktől nem várható hasonló, ugyanis maguk sem állítják, hogy képesek lennének kormányzati együttműködést kötni. A kormánypárti politikus szerint ezért az utóbbi eset néhány hónapon belül egy előrehozott választáshoz vezetne.A Nézőpont Intézet kutatása is megerősíti, hogy a fegyelmezett gazdaság- és pénzügypolitika stabilitást eredményez - fejtette ki Gulyás Gergely, majd hozzátette, amennyiben a németek is képesek félretenni saját balliberális médiájuk doktrínáit, akkor rá kell jönniük, hogy a visegrádi országok jelentik a legfontosabb gazdasági szövetségeseiket az unión belül, ráadásul a növekedés legjobb esélyei is itt vannak.Hangsúlyozta, a magyar kormány a gazdaság- és biztonságpolitika területén kifejezetten támogatja a mélyebb európai integrációt, szemben a kulturális és identitást meghatározó kérdésekkel, ahol minimális a tagállamok közötti közös álláspont esélye.(MTI-fidesz.hu)