Mondjon le az ENSZ emberjogi főbiztosa!
2018.03.08
Lemondásra szólította fel az ENSZ emberjogi főbiztosát Szijjártó Péter azzal összefüggésben, hogy Zeid Raad al-Husszein rasszistának és idegengyűlölőnek nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt.

A külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában úgy vélekedett: egyetlen nemzetközi hivatalnok sem beszélhet ilyen hangon egyetlen ország demokratikusan megválasztott vezetőjéről sem. "Egy ilyen nyilatkozat méltatlanná teszi a funkció betöltésére"Egy ilyen nyilatkozat méltatlanná teszi a funkció betöltésére és az egyetlen járható út számára, ha lemond a posztjáról - tette hozzá. Szerinte a főbiztos alapvető emberi joggá kívánja tenni a migrációhoz fűződő jogot, ami végzetes következménnyel járhat az emberek biztonsága szempontjából. Szijjártó Péter közölte, a magyar kormány nem ért egyet az ENSZ migrációs csomagjával, ami szerint a migráció egy pozitív, illetve megállíthatatlan folyamat, ezért - fogalmazott - felveszik a kesztyűt és megvívják a harcot.(MTI-fidesz.hu)