9 millió forintba kerülne egy migráns ellátása
2018.03.10
Ha Magyarország bevándorlóországgá válik, a magyar emberekkel fogják megfizettetni a bevándorlás árát, a brüsszeli elképzelések szerint pedig - hasonlóan a "Soros-tervhez" - egy migráns ellátására nagyságrendileg 9 millió forintot kellene fordítani - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Tuzson Bence szavai szerint egyre közelebb van a kvótadöntés, ugyanis megpróbálják "áterőltetni" az új dublini rendszert, amely tartalmaz "egy elég egyértelmű kvótaképletet"."Tízezer bevándorlóra kivetítve csaknem 100 milliárd forintos nagyságrendről van szó, ami a következő években tovább sokszorozódhat a nemzeti költségvetés terhére."Ennek alapján Magyarországnak már idén több mint tízezer migránst kellene befogadnia, majd egy felső határ nélküli betelepítési rendszer jönne létre, mindennek pedig súlyos pénzügyi következményei lennének - közölte az államtitkár.Hozzátette, mivel a brüsszeli elképzelések alapján egy migráns ellátása mintegy 9 millió forintba kerülne, tízezer bevándorlóra kivetítve csaknem 100 milliárd forintos nagyságrendről van szó, ami a következő években tovább sokszorozódhat a nemzeti költségvetés terhére.Ezzel kapcsolatban Tuzson Bence a tájékoztató után az MTI kérdésére megjegyezte: ebből a 100 milliárd forintból háromszor lehetne Erzsébet-utalványt adni a nyugdíjasoknak. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy például Németországban egy év alatt több mint 70 százalékával nőtt meg a bevándorlásra fordított összeg.Bajorország pedig jelenleg több pénzt költ a migrációra, mint a gazdaságra, a környezetvédelemre és az egészségügyre az állami költségvetésből - jegyezte meg."Ha április 8-án Soros emberei kerülnek hatalomra Magyarországon, ez a sors fog várni Magyarországra is", amit nem bírna ki az ország, csődbe mehetne, le kellene mondani a fejlesztésekről, a nyugdíjemelésekről, a családtámogatásokról - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, aki szerint ezért kell megvédeni Magyarországot, erről fog szólni az április 8-i parlamenti választás.A "kamupártokkal" kapcsolatos kérdésre Tuzson Bence azt válaszolta: a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania, aki pedig nem így tesz, annak számolnia kell a törvényekben meghatározott jogkövetkezményekkel.(MTI - fidesz.hu)