A honvédség és a rendőrség az ország biztonságának a legfőbb letéteményesei
2018.06.27
Németh Szilárd. honvédelmi államtitkár a korábbi felszólalásokra reagálva azt mondta, hogy az ellenzéki képviselők nem tanultak semmit a 2018-as választásból, mert ugyanott folytatják, ahol korábban abbahagyták.

A felszólalók ugyanis a saját pártjaik programját kérték számon a kormányon - érvelt. "Önöket elhajtották az emberek", mert a választók azt mondták, hogy amit az ellenzék kínál, arra nincs szüksége az országnak, a Fidesz viszont felhatalmazást kapott arra, hogy képviselje a magyar emberek érdekeit - fogalmazott."amit az ellenzék kínál, arra nincs szüksége az országnak, a Fidesz viszont felhatalmazást kapott arra, hogy képviselje a magyar emberek érdekeit."Az államtitkár kijelentette, hogy a vita messziről kerüli a szakmaiságot, mert a felszólalók azt semmi másra nem használják, csak arra, hogy "folyamatosan püföljék" a kormányt. Megjegyezte, hogy az ellenzéki vezérszónokok egyszer sem említették a biztonság, a határvédelem és a migráció kérdéseit.Az ország biztonságának a legfőbb letéteményesei a honvédség és a rendőrség - szögezte le Németh Szilárd. Hangsúlyozta, hogy a honvédségi büdzsét már a második évben emelik GDP arányosan 0,1 százalékkal. Így most az el fogja érni a GDP 1,17 százalékát, 2024-re pedig a NATO által előírt két százalékos részarányt - emelte ki.A jövő évi büdzsében, egy húsz százalékos forrásbővülés után, 512,8 milliárd kerül a honvédségi fejezetbe - emelte ki, hangsúlyozva, soha még ennyi pénzt nem költöttek a Magyar Honvédségre.A honvédségi költségvetés felosztásáról elmondta, hogy annak negyven százalékát személyi kifizetésekre, harminc százalékát működési költségekre és fenntartásra, harminc százalékát pedig fejlesztésre költik. Tíz laktanyában kezdődnek fejlesztések, olyan katonavárosokban, amelyeket "Önök kiürítettek" - jelentette ki Németh Szilárd. Jövőre befejeződik a honvédségi illetményemelés időszaka, ami azt jelenti, hogy ötven százalékkal nő a katonák bére - mondta a politikus. A védelmi ipart újra kellett indítani, mert 2010-ben a honvédség gyakorlatilag nem tudott saját fegyverekhez jutni, most viszont hamarosan beindul egy fegyver és egy lőszergyár - közölte.(MTI-fidesz.hu)