Felszólítjuk a Bankszövetséget, hogy kezdjen aktív tájékoztató kampányt a banki adategyeztetésről!

A Fidesz-frakció felszólítja a Bankszövetséget, hogy kezdjen aktív tájékoztató kampányt a banki adategyeztetésről – hangsúlyozta Bánki Erik csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon sok magánszemély illetve néhány cégvezető sem tudja, hogy június 26-áig egy uniós jogszabály következtében banki adategyeztetést kell végezni annak érdekében, hogy számlájuk forgalma zavartalan legyen az azt követő időszakban.

Bánki Erik elmondta, abszolút egyetért a Fidesz-frakció, hogy ennek a jogszabálynak megfelelően a terrorizmus finanszírozásának megakadályozása céljából ez az adategyeztetési folyamat lezajlódjék. Hozzátette, minden bank számára világos legyen, ki a számla tulajdonosa illetve milyen cégek vezetik náluk számlájukat.

Ha ez az adategyeztetés nem történik meg, akkor az érintett lakossági vagy vállalati számlák mozgása leáll, ez rendkívül káros következményekkel járhat – hangsúlyozta Bánki Erik.

A Fidesz országgyűlési képviselője kitért arra is, hogy a bankoknak 2 évük volt arra, hogy ezt az adategyeztetést elvégezzék. Ezzel kapcsolatban elmondta, a hátralévő közel két hétben a Bankszövetséget arra szólítjuk fel, hogy tegyenek meg minél többet annak érdekében, hogy a lehető legtöbb magánszemély és cégvezető el tudja végezni ezt a feladatot.

(fidesz.hu)

Betöltés...